Har begynt å miste fargen på leppene, kan rus være grunnen?

Hei, har ruset meg en god del siden slutten av sommerferien 2022. Da var det for det meste mye hasj og litt kokain. De siste to-tre måndene har det vært mye men for det meste hasj, speed, rivotril og molly. Jeg har begynnt å miste fargen på ytterste del av leppene, mest overleppa. Den er begynnt å bli sånn blå/grå. Jeg lurer på om rusen kan være grunnen til dette? Eller om det bare er fordi det er vinter feks. Jeg ruser meg ikke hveeer dag men som oftest noen gange i uken

kvinne/jente |
18 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi er ikke kjent med at blå/grå lepper er et typisk symptom ved bruk av stoffene du nevner. Derimot vet vi at noen opplever dette når det er kaldt ute, noe som kort sagt handler om hvordan arterier og vener trekker seg sammen eller utvider seg ut ifra temperaturen rundt deg.

Men – blå/grå lepper kan også være et tegn på ulike kardiovaskulære problemer, som f.eks. lavt oksygen i blodet. Så om du ikke blir bedre, eller om du i tillegg opplever andre symptomer som bekymrer deg, kan det være greit å vurdere en legesjekk. I så fall vil vi oppfordre deg til å være forsiktig med rusmiddelbruk, og da særlig sentralstimulerende stoffer som kan virke belastende på hjertet (kokain, speed, molly).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.