Hvordan kan jeg få ren politiattest?

Hei , jeg har tidligere hatt en historie med rus og kriminalitet . Nå i dag er jeg 3 barns mor og jobber som Erfaringskonulent i kommunen med psykisk helse og rus . Søker nå jobb i bvt instutisjon og får ikke regn politiattest .. det er nå snart 8 år siden sist jeg gjorde noe , men utførte min siste straff i 2018. Hvordan kan jeg går regn politi attest ?

kvinne/jente |
28 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det finnes forskjellige typer politiattester:
  • Ordinær politiattest.
  • Uttømmende politiattest.
  • Avgrenset politiattest (Barneomsorgsattester)
  • Utvidet politiattest.

På den uttømmende attesten din vil alt stå for alltid. Den blir sånn sett aldri ren. De andre politiattestene har andre regler for hvem som kan kreve innsyn i hvilken type, hva som står der i utgangspunktet, og hvor lenge det står der før det blir tatt bort. Vi vet ikke hvilke saker som står på din attest, eller hvilken type attest du trenger, og kan derfor heller ikke svare på når din attest blir «ren».

På denne siden til politiet kan du selv se en oversikt over hva som står på de ulike attestene, og hvor lenge det står der. Sjekk hvilken attest du trenger, så kan du lese alt om reglene for den attesten her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.