Festivalguide for foreldre

Sommeren er her og mange skal forhåpentligvis på festival her hjemme i Norge eller kanskje i utlandet.

For noen er det første erfaring med festival og det er ikke uvanlig at de foresattes bekymring stiger i takt med de unges forventninger.

For mange foreldre handler bekymringen om rusmidler. Vi har derfor laget en liten oversikt over hva som kan være lurt å gjøre for foreldre som er bekymret for ungdommen sin i forbindelse med rus og festival.

Først og fremst er det viktig at du snakker med ungdommen din. Av erfaring vet vi at mange foreldre blir gående med mer bekymring enn nødvendig fordi de kvier seg for å ta «festivalpraten» med de unge.

Mange synes det er vanskelig å ta denne viktige samtalen fordi de vet for lite om rusmidler og/eller festivaler. Vi anbefaler at du leser deg opp på dette slik at du vet hva du snakker om. Det vil også gi deg bedre selvtillit både til å ta initiativ til samtalen, og under praten.

 

 

 

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen