Alkohol på festival

Alkohol er det desidert mest utbredte rusmiddelet på festival. Den typiske rusvirkningen av alkohol er at du blir mer oppstemt og i et lettere humør, samtidig som du blir mindre kritisk og mer impulsiv.

 

Husk at koordinasjon og balanse svekkes i takt med en økende promille. Ved større inntak kan alkohol ha en sløvende virkning.

Alkohol virker dehydrerende og gir væsketap. Derfor må du passe på at du får i deg nok alkoholfri væske når du drikker alkohol. Det er også lurt å spise godt på forhånd, og underveis i løpet av dagen.

Drikk sakte, og forsøk å holde deg til drikkevarer med en lavere volumprosent alkohol (f.eks. øl/cider fremfor vin og brennevin). Planlegg på forhånd hvor mye du ønsker å drikke, og forsøk å holde deg til dette. Dette er lettere hvis du allierer deg med noen, for å unngå at planen sklir ut når du først har begynt å drikke.

Følger du disse rådene vil du få en mer kontrollert promille, og dermed også større utbytte av festivalopplevelsen.

Husk at mange uønskede hendelser kan oppstå på grunn av overdreven alkoholbruk. I tillegg til å være mer utsatt for ulykker, er du også mer utsatt for voldshendelser og overgrep, og du blir dessuten et lettere ransoffer.

Det er dessuten lettere at du havner i situasjoner du ellers ville ha unngått, slik at du kan komme til å prøve rusmidler du aldri ville ha drømt om å røre om du var edru. Husk også at det er en dårlig idé å blande alkohol med andre rusmidler.

 

I vår spørsmål- og svartjeneste har vi besvart mange tusen spørsmål fra våre brukere. 
 
Sender du inn et spørsmål, så kan du regne med at det blir besvart i løpet av kort tid på hverdager
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
pause
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag

STENGT

Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
pause
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag  
STENGT
 
Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Telefon: 915 08 588


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss

Test

Chat

RUStelefonen har nytt navn og ny nettside! Velkommen til RUSinfo.

Du er fortsatt helt anonym når du kontakter oss!