Alkohol på festival

Alkohol er det desidert mest utbredte rusmiddelet på festival. Den typiske rusvirkningen av alkohol er at du blir mer oppstemt og i et lettere humør, samtidig som du blir mindre kritisk og mer impulsiv.

 

Husk at koordinasjon og balanse svekkes i takt med en økende promille. Ved større inntak kan alkohol ha en sløvende virkning.

Alkohol virker dehydrerende og gir væsketap. Derfor må du passe på at du får i deg nok alkoholfri væske når du drikker alkohol. Det er også lurt å spise godt på forhånd, og underveis i løpet av dagen.

Drikk sakte, og forsøk å holde deg til drikkevarer med en lavere volumprosent alkohol (f.eks. øl/cider fremfor vin og brennevin). Planlegg på forhånd hvor mye du ønsker å drikke, og forsøk å holde deg til dette. Dette er lettere hvis du allierer deg med noen, for å unngå at planen sklir ut når du først har begynt å drikke.

Følger du disse rådene vil du få en mer kontrollert promille, og dermed også større utbytte av festivalopplevelsen.

Husk at mange uønskede hendelser kan oppstå på grunn av overdreven alkoholbruk. I tillegg til å være mer utsatt for ulykker, er du også mer utsatt for voldshendelser og overgrep, og du blir dessuten et lettere ransoffer.

Det er dessuten lettere at du havner i situasjoner du ellers ville ha unngått, slik at du kan komme til å prøve rusmidler du aldri ville ha drømt om å røre om du var edru. Husk også at det er en dårlig idé å blande alkohol med andre rusmidler.

 

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen