Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

GHB på festival

Ingress: GHB er ikke blant de vanligste rusmidlene å bruke på festival, men helt uvanlig er det heller ikke. Og dette er et rusmiddel som er veldig viktig å være forsiktig med, om det først skal brukes.

GHB omsettes vanligvis i flytende form, hvor væsken enten drikkes bar eller blandet ut i annen drikke. En brukerdose tilsvarer omtrent en bruskork med væske, men her kan det være store variasjoner i styrkegrad.

Effekten inntreffer typisk etter 15-20 minutter og varer normalt i 3-5 timer. GHB virker sløvende, og kan sammenlignes med kraftig alkoholrus. Enkelte beskriver også en lykkefølelse som kan minne mer om MDMA enn om alkohol.

Vi oppfordrer særlig til å være forsiktig med GHB, kanskje helst unngå dette overhodet, da dette er et stoff som kan være vanskelig å dosere sikkert. Dette gjelder spesielt ved samtidig bruk av andre sløvende rusmidler.

Dersom du skal bruke GHB på festival, er det lurt at du gjør deg kjent med noen forholdsregler:

  • Begynn med en liten dose. Vær oppmerksom på at virkningen normalt bruker 15-20 minutter på å inntreffe. Ikke ta nye doser dersom du ikke kjenner noen effekt etter kort tid.
  • Ikke drikk rett fra flasken. Da blir det vanskeligere å dosere riktig.
  • Ikke bland GHB med alkohol eller andre dempende stoffer. Dette øker risikoen for overdose ytterligere.
  • Ta aldri GHB når du er alene! Ha med deg noen du stoler på og som ikke er ruset, i tilfelle du trenger hjelp.
     

For øvrig vil vi oppfordre deg til å være oppmerksom på drikken din, og aldri ta imot drikke fra noen du ikke kjenner eller stoler på. GHB er beryktet som et «date rape drug». Om du mistenker at du kan ha fått i deg GHB uvitende, be om hjelp umiddelbart – fortrinnsvis fra noen andre enn den du mistenker at eventuelt kan ha gitt deg dette.

Og: GHB demper effekten av sentralstimulerende stoffer, mens sentralstimulerende stoffer demper effekten av GHB. Dersom du kombinerer GHB med sentralstimulerende øker toleransen din for GHB, og du vil kunne føle at du tåler å ta mer GHB under påvirkning av sentralstimulerende, enn uten. MEN: om effekten av sentralstimulerende gir seg mens du fortsatt er påvirket av GHB kan det føre til overdose, da ingenting lenger «motvirker» GHB. Dette gjelder spesielt kokain, siden kokain forsvinner fra kroppen fortere enn andre sentralstimulerende stoffer.