Kokain på festival

Bruken av kokain har hatt en viss oppsving i nyere tid, og da særlig blant unge og unge voksne. Dette er også et rusmiddel som gjerne brukes på festival, bl.a. fordi det bidrar til økt utholdenhet og våkenhet.

Rusvirkningen kan beskrives som oppkvikkende, og gir typisk økt energi, økt selvtillit og generell velvære. Effekten inntreffer raskt og er forholdsvis kortvarig, typisk rundt 15-60 minutter, avhengig av inntatt mengde og stoffets renhet. Sånn sett er det også ganske vanlig med gjentatte inntak i løpet av én rusepisode.

 

Dersom du skal bruke kokain på festival, er det lurt at du gjør deg kjent med noen forholdsregler: 

  • Vær nøye og forsiktig med doseringen! For å være på den sikre siden, bør du heller innta en litt for lav enn en litt for høy dose. Dette gjelder særlig for uerfarne brukere.
     
  • Få nok søvn! Kokain reduserer søvnbehovet kraftig, og ved gjentatte inntak kan du føle at du kan være våken betydelig lengre enn ellers. Men kroppen har også behov for søvn og restitusjon. Dette er viktig å huske på når du er på festival, noe som i utgangspunktet kan være fysisk krevende.
     
  • Få nok næring! Kokain reduserer også sultfølelsen. Men kroppen trenger mat – sørg for at du spiser tilstrekkelig, selv om du ikke føler deg sulten. Her er det også viktig at du sørger å få i deg tilstrekkelig med (alkoholfri) væske.
  • Unngå å kjøpe eller ta imot kokain fra kilder du ikke kjenner eller stoler på. Du er ikke alltid garantert at det du får faktisk er kokain. Du vet heller ikke alltid hvilken styrkegrad kokainet har.
  • Test stoffet! Generelt er det en fordel å få stoffet testet før eventuell bruk, da kokain noen ganger helt eller delvis kan være blandet ut med andre, mer skadelige stoffer. Mange festivaler i utlandet tilbyr boder der du kan teste hvor rent stoff du har, og hvorvidt stoffet faktisk inneholder hva det er ment å inneholde. Lignende test kits kan også bestilles via internett.