Lurer på om jeg kan ha fått i meg noe anna enn kola og amf pga meget sterke bivirkninger i etterkant

Hei. Lurer på om jeg kan ha fått i meg noe anna enn kola og amf pga meget sterke bivirkninger i etterkant. Ekstrem nummenhet i kroppen og store problemer med å gå. Kribling i hele kroppen og følelsen av å være lam i ansiktet. Problemet med talen og hjertebank. Aldri opplevd noe lignende. Jeg har mye erfaring med sentralstimulerende.

kvinne/jente |
30 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Flere av symptomene du beskriver kan være helt forenlige med bruk av sentralstimulerende, særlig i forholdsvis store mengder. Så selv om du ikke har opplevd lignende tidligere, er det likevel fullt mulig at denne reaksjonen skyldes amfetamin og/eller kokain alene. Dette kan f.eks. handle om mengde, dagsform på det aktuelle tidspunktet og lignende.

Når det er sagt, kan vi selvsagt ikke utelukke at du kan ha fått i deg noe annet heller. Symptomene du beskriver er tross alt bekymringsverdige, så dette er noe vi tenker bør tas alvorlig. Dersom du f.eks. har tatt imot et parti stoff fra en ukjent kilde, vil vi oppfordre deg til å unngå å bruke dette partiet stoff igjen. Eventuelt kan du forsøke å få stoffet testet, enten ved å bestille et test kit fra en nettbutikk, eller ved å levere en prøve av stoffet til analyse.

Et annet alternativ er å avlegge en urinprøve som tester for rusmidler – dette kan potensielt avdekke eventuelle andre stoffer du kan ha fått i deg. Men – dette bør i så fall gjøres raskt, da en rekke rusmidler har forholdsvis kort sporbarhet. Kanskje er dette allerede for sent, dessverre.

Uansett: om du fremdeles opplever bekymringsverdige symptomer, eller opplever lignende i fremtiden, vil vi på det sterkeste oppfordre deg til å kontakte helsepersonell for en vurdering; legevakt 116 117, ambulanse 113 eller Giftinformasjonen 22 59 13 00 – for å være på den sikre siden.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.