Er det vanlig å bli dopa ned av andre, og hvordan fungerer dette?

Er det vanlig å bli dopa ned av andre? Hvordan fungerer det hvis man blir det? Og hvordan fungerer generelt rus, og hvordan påvirker det oss?

kvinne/jente |
15 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Vi har ingen konkret statistikk på neddoping i Norge, men dette er ikke noe som skjer særlig ofte. De stoffene som brukes er ofte sløvende, svekker hemninger og oppmerksomhet. Dette er effekter som kan føre til at man kan bli utnyttet. For eksempel kan det dreie seg om tyveri eller overgrep. Neddoping skjer ofte i forbindelse med alkoholbruk, og man bør derfor være forsiktig med å ta imot drikke fra folk man ikke kjenner, samt passe på at ingen putter noe i din drikke.

Det finnes flere forskjellige typer rusmidler som har ulik effekt på oss mennesker. Man kan for eksempel bli sløv, mer våken eller få hallusinasjoner avhengig av hvilket rusmiddel man får i seg. Det er også slik at vi mennesker reagerer noe ulikt på rusmidler. Dette kan du lese mer om på våre hjemmesider.

 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.