Er jeg avhengig av amfetamin?

Hei, jeg har det siste året brukt mange forskjellige rusmidler stort sett hver dag og gjerne i kombinasjoner med 3-4 rusmidler samtidig. Når tenker jeg spesifikt på amfetamin lurer jeg på om jeg kan defineres som avhengig? Har brukt både gatespeed og medisinsk amfetamin ukentlig, noen ganger daglig og gjerne i kombinasjon med andre rusmidler det siste året. Jeg har et konstant sug og føler jeg ikke når mitt beste uten, både når det gjelder generell gledesfølelse og prestasjon. vennene mine har også gitt klart uttrykk for at de mener jeg er avhengig og må slutte. Er jeg avhengig? Og i såfall hvordan kan jeg slutte? Bruken går ikke over viktige plikter eller gjøremål og jeg føler selv jeg har kontroll.

mann/gutt |
17 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Generelt er det ikke alltid opplagt når man kan kalles «avhengig» og ikke. Avhengighet er tross alt et ganske komplekst og sammensatt fenomen, med glidende overganger.

Men – ut ifra de opplysningene du gir, f.eks. med tanke på omfanget av bruken, samt det du sier om at «Jeg har et konstant sug og føler jeg ikke når mitt beste uten» – så kan det absolutt høres ut som en form for avhengighet ja, eller i det minste at du er på god vei inn i det.

Uansett hva man kaller det, så finnes det grep du kan ta for å kutte ned eller ut bruken. I vår artikkel Hjelp til å slutte med amfetamin finner du tips til ting du kan gjøre enten på egenhånd, eller hva som finnes av hjelpetilbud. Om du fremdeles har spørsmål, er du selvsagt velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat for en nærmere prat.

Tipser for øvrig også om vår podcast Ruspanelet, og spesifikt episoden Når er man avhengig? som diskuterer nettopp dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.