Narkotika er ulovlig hvorfor tar folk det da?

Narkotika er ulovlig hvorfor tar folk det da?

mann/gutt |
12 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det finnes mange ulike grunner til at folk begynner med narkotika, og det finnes således ikke noe enkelt svar til ditt spørsmål. Allikevel kan vi si at personer som begynner med narkotika ikke nødvendigvis tenker så mye over hvorvidt det er lovlig eller ikke – men de gjør det fordi det gir dem en slags «belønning».

Det finnes mange former for belønning, og her nevnes noen typiske eksempler på hvorfor folk begynner med narkotika:

  • Det føles godt når man inntar stoffet
  • Man føler seg mer akseptert av andre
  • Det virker spennende eller morsomt
  • Noen gjør det for å redusere ubehag, og/eller for å slutte å tenke på noe som er vanskelig
  • Noen gjør det av nysgjerrighet

Denne listen er ikke uttømmende, men gir noen eksempler på hvorfor enkelte begynner med narkotika. Den samme forståelsen kan man anvende når man forestiller seg hvorfor folk begynner å drikke alkohol. Alkohol er også et rusmiddel, men er ikke ulovlig i Norge.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen