Hva kan skje om du har elvanse allergi og tar elvanse?

Hva kan skje om du har elvanse allergi og tar elvanse?

kvinne/jente |
15 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

I følge Felleskatalogen har det vært observert allergiske reaksjoner på Elvanse, blant annet opphovning, erytem (rødhet i huden), kløe, rennende nese og pustevansker. Andre reaksjoner som også er sett inkluderer symptomer som feber og blodtrykksfall. Anafylaktisk sjokk nevnes også, noe som kan være er livstruende dersom man ikke setter i gang med legemiddelbehandling i form av antihistaminer og adrenalin.

For mer informasjon snakk med din lege. Er du akutt bekymret for forgiftning etter inntak av medikamenter, ring 113 eller Giftinformasjonen 22591300. Begge er døgnåpne.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.