Hvordan definere hva som er et høyt forbruk av Paralgin Forte?

Hei! Jeg har i noen år nå vært nødt til å ta paralgin forte for menssmerter. Smertene har eskalert, og det har også paralgin forte inntaket. Jeg har god kommunikasjon med fastlegen min og jeg er tilbakeholden på å ta dem.
Allikevel er jeg bekymret for å ta for mye, jeg tok en Gastric Bypass for snart 10 år siden, og er redd for at det svekker toleransen min. Jeg tok ca en tablett hver dag i en måneds tid fra januar til februar, hadde en uke smertefri, så en uke til med smerter. Endelig ga det seg, i to dager, før det er på igjen. Jeg har blitt henvist til gynekolog for å undersøke evt endiometrose og i mellomtiden driver jeg med yoga for spent muskulatur.

Jeg har ikke tatt piller hver dag, men jeg har tatt en og en halv pakke på 2 måneder, og bekymrer meg for eventuelle komplikasjoner. Jeg har forsøkt å spørre legen min hva for mye egentlig er – men det er som om hu ikke vil svare direkte. Jeg sliter mye med angst og paranoia ift helse, og mangelen på svar stresser meg opp mye. Derfor lurer jeg på om dere kanskje vet hva som er for mye, og hvor lenge er for lenge?

annet |
30 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er flott at du er oppmerksom på eventuelle komplikasjoner som kan oppstå når man bruker Paralgin Forte, og at du er villig til å oppsøke kilder som kan gi deg aktuell informasjon. Paralgin Forte inneholder blant annet kodein, som er et morfinlignende stoff man kan bli avhengig av. Samtidig er det slik at de fleste som bruker Paralgin Forte ikke blir avhengige av dette stoffet, noe som nok skyldes at de bruker legemiddelet som forskrevet av lege – og at de ikke bruker det lenger enn nødvendig. Det at du holder deg innenfor legens anbefalinger kan nok tyde på at du «ikke tar for mye». Er du allikevel i tvil kan vi foreslå at du kontakter en annen lege for en «second opinion», evnt. tar kontakt med en farmasøyt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.