Redusert dose på Sobril. Når forsvinner abstinensene?

Jeg gikk ned fra 20 til 15 mg sobril i mai i fjor. Fortsatt har jeg abstinens, særlig på formidling . Når forsvinner dette? Er veldig plagsomt.

67 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Dette er det dessverre vanskelig å svare på, ettersom dette vil oppleves svært ulikt fra person til person. Det avhenger blant annet av hvor lenge man har brukt Sobril, samt hva som er den underliggende årsaken til at man bruker dette medikamentet. Det du beskriver høres ut til å være det som kalles «senabstinenser», noe du kan lese mer om på Helsedirektoratet sine sider om benzodiazepinabstinenser.

Det er forståelig at dette oppleves som plagsomt, og vi vil oppfordre deg til å snakke nærmere med legen din om dette. Kanskje kan dere sammen finne en løsning som kan være til hjelp.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.