Har man rett til å levere urinprøve for testing uten å anmelde at man har blitt dopet ned?

Har man rett til å levere urinprøve for testing uten å anmelde at man har blitt dopet ned? Jeg ringte legevakten og de sa jeg måtte anmelde før jeg kunne få urinen testet…

kvinne/jente |
27 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Legevakten vurderer selv hva som trengs å behandles hos dem, og hva man må kontakte fastlegen for å hjelp med. Vi vet ikke hvordan de har vurdert ditt tilfelle men det er mulig de, for eksempel av kapasitetshensyn, har ment at du heller må teste deg hos fastlegen. Vi kjenner til at anmeldelse i mange tilfeller er en forutsetning for å få testa dette på legevakta, og du har dessverre ikke noe krav om testing. Vi vil anbefale deg å ta testen hos fastlegen i stedet.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.