Hvorfor får jeg ikke lenger rus av Elvanse?

Hei, får ikke rus av elvanse selv i store doser og lurer litt på hvorfor. Har tatt ca 60 mg hver dag i 4 dager, 2 av dagene har jeg tatt 120mg fordi jeg ikke har fått noe rus av 60mg . Igår kl 16 tok jeg 120mg på en gang, å merket veldig lite før nå på kvelden for jeg får ikke sove selvfølgelig. Blir bare flat i humøret og nesten kjedelig å være med får også angstdempende effekt av det, da jeg ikke bryr meg om noe.
Men har hatt kyssesyka, ble nettopp frisk. Så lurer på hvordan elvanse påvirker leveren min? Skader dette leveren mye om jeg for eksempel har hepatitt. (Legger merke til litt gulfarge i huden) drakk uheldigvis mye alkohol under kyssesyka, for visste ikke jeg hadde det. Om jeg skal ta leverprøve kan legene se at jeg har tatt elvanse? Har tatt elvanse før og første gangen måtte jeg ta 110mg for å føle meg «noe» speeda. Etter det har jeg nesten ikke følt meg rusa som de andre vennene mine, bare gjort veldig spontane ting som normale meg ikke ville gjort og fått ekstremt mye bivirkninger, så lurer på om jeg ikke tåler elvanse. Får veldig lavt blodtrykk som gjør at jeg besvimer og mister synet og hørsel i når jeg reiser meg i noen minutter, kviser som ligner på store klumper på mange steder på kroppen, kløe, utslett, huden flasser i store områder osv . Om jeg i det hele tatt får noe rus er det alltid når det begynner å gå ut av kroppen.
Om jeg skal ta leverprøve kan legene se at jeg har tatt elvanse?

kvinne/jente |
15 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Bruk av legemidler/rusmidler vil kunne føre til noe ulik effekt fra person til person, og avhenger av blant annet forventninger til rusen og toleranse til det aktuelle stoffet. Toleranse er et begrep som brukes til å forklare hvordan ulike legemidler/rusmidler mister sin rusgivende effekt over tid, som resulterer i at man stadig må øke doseringen for å få samme rusgivende effekt som man først fikk da man begynte å ruse seg. Økt toleranse er ofte ett av symptomene på avhengighet.

Utover dette kan det være mange årsaker til at du ikke kjenner den ønskede effekten av det aktuelle stoffet, men dette kan ikke vi svare på. Den sikreste måten å finne ut av om det noe med Elvanse som du ikke tåler – er ved å kontakte en lege.

Du beskriver også en rekke kroppslige plager/bivirkninger knyttet til lavt blodtrykk, tap av bevissthet, forandringer i huden, osv. Dette kan være symptomer på alvorlig underliggende sykdom – og vi råder deg til å snakke med helsepersonell om dette.

Det er uklart for oss om legen vil gjennomføre tester som indikerer bruk av Elvanse.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.