Er det farlig å drikke utvanna sprit for gutt 13?

Er det farlig og drikke utvanna sprit for gutt 13

mann/gutt |
13 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det kan det være!

Alkohol har en helt rekke bivirkninger, og blir det for mye kan det være direkte farlig. Om det er farlig å drikke utvanna sprit kommer an på hvor mye du drikker. Jo mer utvanna den er, jo lettere er det å ikke drikke for mye.  På ung.no kan du lese om promille og hvordan du reager på ulik promille.

Du skriver jo at du er gutt 13, og da må vi også si at 13 åringen normalt ikke er utvikla nok til å tåle alkohol særlig godt. Du tåler veldig lite, og har dårlig forutsetning for å håndtere rusen. Eksempelvis kan du si/gjøre ting du ikke mener eller som er flaut, havne i krangler eller farlige situasjoner, spy, komme i en ulykke osv. Derfor vil vi anbefale deg å i alle fall vente noen år.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.