Mannen min har endelig innsett sitt alkoholproblem

Hei. Etter flere år med høyt alkohol-forbruk der mannen min har nektet på at det er ett problem, så har han endelig innsett det selv. Barna har begynt å bli større, og merker at pappaen ofte er i dårligere humør. Han har aldri drukket seg full foran dem, men så fort barna har lagt seg er det rett på 7-8-9 øl, når det er tomt er det rett i seng. Noe som også har gått utover samlivet vårt. Men nå har han endelig innsett det, etter jeg satt foten ned. Jeg har skulle gjort det i flere mndr, men har vært redd for at han skulle benekte det atter en gang. Men nå har han altså innrømmet det. Jeg har ikke turt å sagt noe mer, men han har nå vært 2 uker uten alkohol, merker at han unngår å gå forbi øl-utsalget i butikken når vi er å handler. Jeg er selvsagt redd for at han sprekker ved neste anledning. Bør jeg anbefale behandling/samtale med lege? Jeg er veldig redd for å frå feil.

kvinne/jente |
37 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Viser til chat med en våre veildere. For å oppsummere samtalen så finnes det hjelp mannen din kan få, om han faktisk er villig til å oppsøke dette. Denne prosessen er nærmere beskrevet i denne artikkelen om hjelpeapparatet. Alternativt, om han ikke ønsker å oppsøke hjelp, men heller vil prøve å gjøre denne endringen på egenhånd, er han velkommen til å kontakte oss for en anonym samtale. Da kan vi prøve å finne en fremgangsmåte som forhåpentligvis fungerer for ham.

Uansett hvordan han velger å jobbe med dette, må resultatet for din del være det samme – at du slipper å utsettes for en atferd og et drikkemønster du opplever som ubehagelig. Dette gjelder særlig også for barnas del. Sånn sett handler ikke dette egentlig om hvorvidt han har et problem eller ikke – det handler heller om hvordan dette er et problem for deg (og barna) å leve med. Med andre ord, du har begrenset innflytelse over hvordan han lever, men du har større kontroll over hva du utsetter deg selv (og barna) for. Da er det også bra at du har satt ned foten – la ham gjerne vite konkret hvilke grenser og behov du har, og hva som skjer om det skulle vise seg at han ikke overholder dette, eller gradvis glir tilbake til sitt gamle drikkemønster.

Tipser også om Familievernkontor eller ulike pårørendetilbud.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.