Hva kan man gjøre med en alkohol avhengig far?

Hva kan man gjøre med en alkohol avhengig far, som selv ikke vil stoppe drikke? Han ser ikke noen mening med det, ig det å stoppe drikke for barna hans er noe han ikke vil

mann/gutt |
24 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det at noen du er nær har et alkoholproblem, men ikke ønsker å gjøre noe med det er en tøff situasjon å stå i. Det er også ofte utrolig frustrerende fordi det faktisk er ganske begrenset hva du kan gjøre med det. Du kan fortelle om din opplevelse til vedkommende, støtte, hjelpe, legge til rette og gjøre alt i din makt, men til syvende og sist er det vedkommende selv som må gjøre jobben. Er han ikke motivert til det er det dessverre lite sannsynlig at situasjonen blir annerledes i nærmeste fremtid.

Måten han kan få hjelp på er å snakke med fastlegen sin, og få en henvisning til behandling. Alternativt finnes det også ulike støttegrupper ( for eksempel AA) han kan kontakte direkte.

Er han ikke åpen for noe av dette vil vi anbefale deg å fokusere på deg selv i stedet. Hvordan skal du forholde deg til dette? Har du behov for å sette noen grenser? Trenger du noen å snakke med? Hvordan skal kontakten være? Dette kan du få hjelp til hos et pårørendetilbud. Du kan for eksempel ta kontakt med NKS Veiledningssenteret for pårørende, eller Ivareta.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.