Hvor lenge bør en vente med å kjøre bil etter inntak av 10mg Valium?

Hvor lenge bør en vente med å kjøre bil etter inntak av 10mg Valium.
.

mann/gutt |
82 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dersom du bruker medisinen sporadisk, må du i utgangspunktet vente til virketiden er over. Valium har lang virketid (og halveringstid), og i følge denne tabellen fra Oslo Universitetssykehus vil det ta 30-160 timer før 10 mg diazepam (virkestoffet i Valium) er nede i en blodkonsentrasjon som tilsvarer mindre enn 0,2 i alkoholpromille.

Om du derimot bruker medisinen daglig, får den på resept, er tilvendt dosen (minimum 7 dager sammenhengende bruk), og ikke bruker noen andre medisiner som kan påvirke kjøreevnen, trenger du ikke nødvendigvis å vente før du kjører bil overhodet. Du kan lese mer om dette i Førerkortveilederen kap. 14 (se avsnitt om benzodiazepiner). Merk at det til syvende og sist er legen din som avgjør hvorvidt du oppfyller helsekravet til førerkort eller ikke. Sånn sett vil vi oppfordre deg til å avklare dette med legen din, som uansett skal kunne informere deg om hvilke regler som gjelder for deg.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.