Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Tok overdose, lurer på hva som kan ha skjedd?

Tok ca 7-10 piller benzo og en blanding av ca 25-30mg mdma og speed overdose på dette og må ha falt om for aner ikke hva som skjedde. Sykehuset fortalte heller ingenting, så lurer på hva som kan ha skjedd? Sånn fysisk med kroppen

kvinne/jente |
18 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette høres ut som en alvorlig episode – og vi håper det går bra med deg nå.

Konkret hva som skjedde med deg, kan vi ærlig talt bare gjette på. Her er det jo snakk om både sentraldempende (benzo) og sentralstimulerende (MDMA, amfetamin) samtidig – følgelig kan også utfallet være ganske varierende og uforutsigbart. Dette er to stoffgrupper som virker motsatt fra hverandre, hvor den ene vil motvirke effekten av den andre. Hvilken av de to som «dominerer» rusen kommer f.eks. an på mengde, stoffets renhet, din toleranse, dagsform og lignende.

Nå vet ikke vi konkret hvilket type benzo det er snakk om, eller styrken på pillene – men i større mengder kan benzo være kraftig sløvende, og du kan sovne eller bli bevisstløs – til tross for at du også brukte oppkvikkende stoffer. Alt i alt høres det ut som om kroppen fikk for mye av noe, og reagerte deretter.

Det viktigste er uansett her og nå, og veien videre. Her vil vi på det sterkeste oppfordre deg til å være veldig forsiktig med rusmidler fremover. Helst bør du nok unngå rusmidler overhodet, men om du likevel bestemmer deg for å bruke igjen håper vi i det minste at du strammer kraftig inn både med tanke på hvilke mengder du inntar, samt hvilke stoffer du bruker samtidig. Og ikke vær redd for å kontakte nødetater om det skulle bli nødvendig – ambulanse 113, legevakt 116 117 eller Giftinformasjonen 22 59 13 00. Det er bedre å ringe en gang for mye enn en gang for lite, bare for å være på den sikre siden.

Vi vet heller ikke hvorfor du tok såpass mye – men om du gjorde dette fordi du har det vanskelig, vil vi oppfordre deg til å oppsøke hjelp. Det finnes god hjelp å få om du ber om det – tipser om denne artikkelen fra Rådet for psykisk helse, som gir en oversikt over ulike hjelpetilbud samt hvordan du kommer i kontakt med disse. Og om du allerede mottar psykisk helsehjelp, men ikke føler at dette er tilstrekkelig, er det fullt mulig å si fra om dette – slik at dere forhåpentligvis kan trappe opp og tilpasse behandlingen din etter dine behov.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.