Får redusert sexlyst av Ritalin, vil bivirkningene avta etter hvert?

Vil bivirkningene av Ritalin avta etter hvert? Har fått dårlig sexlyst og problemer med orgasme, noe jeg synes er svært frustrerende. Vil den komme tilbake, eller må jeg slutte med Ritalin for å få tilbake sexlysten?

kvinne/jente |
38 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Det er veldig forståelig at dette er en utfordrende situasjon. Siden vi ikke er medisinsk personell kan vi dessverre ikke gi presise råd om bruk av legemidler, men vil svare så godt vi kan.

Vi vet ikke hvor lenge du har brukt Ritalin som medisin, men kjenner til at libidoforstyrrelser (endringer i f.eks. sexlyst) er en mulig bivirkning. I likhet med andre bivirkninger vil dette kunne bli bedre etter en periode, når kroppen har fått vendt seg til medisinen.

Dette ser ut til å variere for pasienter som bruker metylfenidat (virkestoffet i Ritalin), enkelte opplever også økt sexlyst. Per i dag finnes det dessverre få studier om behandling av seksuell dysfunksjon som bivirkning av legemidler.

Du kan vurdere å ta dette opp med din fastlege, og forhøre deg om hvordan dette vil utvikle seg fremover og om det kan finnes noen alternativer til din medisinering. Siden dette er en bivirkning som kan ha en negativ påvirkning på din livskvalitet, vil det være viktig å få mer oversikt over situasjonen. Ønsker deg lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.