Traumer og dritt har påført alkohol og rus avhengighet, hva gjør jeg??

Hei
Jeg har vært en veldig fornuftig fyr i alle år. For ca 1 år siden kom traumer fra barndommen/overgrep. Det gjorde jeg til jeg tøy til mye alkohol og alt mulig. Helst ting som gjør at søvn forsvinner. Traumer og dritt har påført alkohol og rus avhenginghet, hva gjør jeg??

mann/gutt |
26 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette høres ut som en vond og vanskelig situasjon for deg å være i. Og selv om du har vært en «veldig fornuftig fyr i alle år», som du sier, betyr ikke det at du har blitt et dårlig menneske nå som du opplever at ting som har skjedd i livet ditt har blitt så uhåndterlig at du kanskje føler du trenger rus for å holde det på avstand. Og ut fra det du forteller så virker det også som at alkohol og andre rusmidler i seg selv har blitt et problem etter hvert.

Men det finnes hjelp å få! Du skal ikke trenge å være alene om verken de dårlige tankene eller rusproblemene dine. Vi anbefaler egentlig at du snakker med noen så raskt som mulig, slik at ikke rus- og søvnproblemene dine forverrer seg.

Det du kan gjøre er å kontakte fastlegen din og fortelle om det som skjer med deg. Legen vil hjelpe deg videre til det dere sammen blir enige om passer best for deg slik livet ditt er nå. Det kan være at du får tilbud om både traume- og rusbehandling, men vi tenker at det er viktig at du er tydelig på hvilke behov du har selv om vi forstår at det kan være vanskelig å være sikker på akkurat hva det er.

Hvis du aldri har snakket med noen om overgrepene du har blitt utsatt for tidligere, så betyr det på ingen måte at det er for sent. Hjelpeapparatet er godt vant med at mennesker som har opplevd overgrep gjerne bruker mange år før de forteller om det – det er slettes ikke uvanlig. Det er heller ikke uvanlig at både menn og kvinner som som har hatt traumatiske opplevelser med overgrep får problemer med både søvn, psykisk helse og rus senere i livet. Vi anbefaler som sagt at du snakker med legen din om dette. Det kan også være at du finner nyttig informasjon på sidene til Landsforeningen mot seksuelle overgrep.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.