Min partner ruser seg, hva skjer om jeg søker hjelp?

Jeg og min partner har lenge hatt en konflikt når det kommer til rus. Hovedsaklig har det handlet om cannabis/hasj, der jeg er i mot dette fordi det er ulovlig og han ikke ser noe problem ved det. Vi har en 3mnd gammel datter sammen og ble enig om at det var slutt med rusmidler når det var barm inni bildet. Jeg fersket han i å ha gått bak min rygg og han har ruset seg etter vi har fått barn også. Han driver ikke med det ukentlig, men ca 1-2 gang i mnd. Han har jugd flere ganger til meg, men jeg har gitt han en ny sjanse hver gang. Jeg sliter veldig med tilliten min til han pga det. I går kom han hjem fra byen og vi snakket om at han hadde klart å holde seg unns cannabis. Når vi hadde en samtale om det i dag innrømte han plutselig at han hadde tatt kokain i går. Dette kom som et sjokk for meg da jeg trodde det bare var snakk om cannbis. Han har innrømt at han har gjemt cannabis og kokain hjemme. Han hadde gjemt 3 poser med kokain nå som han fortalte om. Jeg syns tanken på at vi har hatt det liggende her i hjemmet sammem med et barn er veldig ubehagelig. Jeg vet ikke hva jeg skaø gjøre lenger og er redd for å snakke med noen med tanke på hva som kan skje siden vi har et barn sammen. Jeg har aldri prøvd ulovlige rusmidler før og er sterkt i mot dette. Jeg skjønner at barn og rus ikke hører sammen på noen som helst måte og føler meg som verdens verste mamma. Hva kan skje om jeg evt tar kontakt med fagfolk når det kommer til dette? Jeg tenker mest på barnet.

kvinne/jente |
22 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi har stor forståelse for at dette er en ubehagelig situasjon for deg å være i, og at du bekymrer deg for barnet ditt. Vi kan dessverre ikke si helt sikkert hva som skjer dersom du søker råd hos fagfolk fordi det i slike situasjoner alltid skal utøves skjønn, og da blir det jo litt opp til den du snakker med. Men det som ofte skjer er at profesjonell hjelper eller veileder vil forsøke å hjelpe deg og din partner med å gjenoppbygge tillit, samt hjelpe dere med etablere en felles forståelse av hvordan dere ønsker å ha det sammen. Det er også mulig at din partner vil få tilbud om hjelp til å slutte med rusmidler.

Dersom partneren din ikke ønsker eller klarer å slutte, og hans forbruk går på bekostning av omsorg for barn kan det hende at barnevern etter hvert vil være behjelpelig med å finne løsning som best ivaretar deg og barnet deres (det betyr ikke at du kommer til å miste omsorg).

Du må gjerne ta kontakt med oss på telefon eller chat for en nærmere samtale om dette. Det er helt anonymt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.