Kan Sobril hjelpe mot angst og alkoholsug?

Jeg har drukket mye over en periode, nå vil jeg utav det. Har uro og føler meg uvel. Har fått 25 mg Sobril , er forsiktig med bruk. Kan Sobril hjelpe meg å stoppe suget og angsten

kvinne/jente |
69 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Sobril er et medikament som blant annet brukes til behandling av angst, uro, spenninger og søvnvansker. Sobril brukes også til å behandle Delirium tremens og andre akutte abstinenssymptomer. Denne type medisin vil derfor kunne hjelpe deg med den angsten/uroen du opplever, og den vil nok delvis kunne redusere suget etter alkohol – særlig dersom du bruker alkohol for å redusere egen angst/uro.

Samtidig er det viktig å være klar over at det finnes mange andre aspekter ved alkoholavhengighet og tilhørende sug/craving, og at bruk av Sobril ikke vil kunne løse alt. Bruk av Sobril bør også begrenses til en bestemt periode, og på grunn av dets avhengighetspotensial bør det ikke brukes lengre enn nødvendig.

Dersom du får utskrevet Sobril av din lege, så vil vi anbefale at du drøfter dette nærmere med hen, og at du følger behandlingsplanen som er satt opp for deg.

Se gjerne på vår artikkel om hjelp til å slutte med alkohol. Du kan også kontakte oss på chat eller telefon dersom du har flere spørsmål.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.