Hva kan jeg forvente meg etter å ha stoppet brått med Subutex?

Har brukt subutex ca 2 mg i 2- 3 år ,ikke gjennom lar.
Er nå på døgn 10 uten.Har ikke trappet ned,men bråstopp.
Hva kan jeg vente meg av bivirkninger/ apstineser??
Bruker forseskrevet valium 5 mg X3 og paralginforte X3
Takknemlig for svar

kvinne/jente |
53 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi forstår at det er ti døgn siden du bråstoppet med Subutex. Du sier ikke noe om hvilke abstinenser du eventuelt har hatt i denne perioden eller om du har hatt noen overhodet. Vi antar uansett at du ikke vil få en ny type abstinenser nå, og hvis du har noen vil de gradvis fortsette å bli mindre.

Det er vanlig at Subutex er helt ute av kroppen din etter ca. fem dager, men det er likevel ikke uvanlig at man kjenner relativt kraftige abstinenser i noen uker. Men som sagt – vi tror ikke at de eventuelle abstinensene du har nå vil blir verre, selv om du stoppet brått. Dette har både sammenheng med de ti dagene som allerede har gått, den relativt lave dosen Subutex du har gått på og at du får jevnlig tilførsel av Valium og Paralgin Forte.

Selv om den akutte abstinensperioden er over, kan det være greit for deg å vite at mange opplever sporadiske, og noen ganger plutselige, perioder med nedstemthet, motivasjonsmangel og trøtthet etter avsluttet Subutex-bruk. Det er mulig at disse periodene vil komme og gå en stund, men de vil etter hvert ha kortere varighet og avta.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.