Tok et par trekk av en joint, vil dette vises på hårprøve?

Hei, tok ett par trekk fra en joint for 4 uker siden og har hårprøve om ett par dager. Vil dette vises på testen?

mann/gutt |
20 år |
viken

  Rusinfo svarer:

I prinsippet er det mulig å påvise dette i en hårprøve, ja. Hårprøver kan i praksis spore bruk av en rekke rusmidler i omtrent to-tre måneder bakover i tid. Det er i teorien mulig å spore bruk lengre tilbake i tid enn dette også, men dette kan også være vanskelig av en rekke ulike grunner. Denne artikkelen fra Oslo Universitetssykehus forklarer nærmere hvordan håranalyser fungerer.

Men – det er tvilsomt at noen få trekk av en joint er tilstrekkelig for å gi utslag. Håranalyser fungerer best for å påvise bruk av et visst omfang og en viss hyppighet, og da skal det gjerne være snakk om mer enn noen få trekk av en joint.

Sånn sett kan vi egentlig bare gjette på om prøven vil gi utslag på THC eller ikke, dessverre; men om vi likevel skal gjette, vil vi si at sjansen for positivt utslag sannsynligvis er ganske lav.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.