Spørsmål om injeksjon av amfetamin

Hei. Håper du har en fin dag idag og en utrolig fin fremtid!

Jeg har tre spørsmål ift injeksjon av fart og lavterskeltilbud.

Det første er: Når man injiserer rører man produktet ut i en type væske. Jeg har sett at vann fra springen er det som blir tatt mest i bruk i miljøet, meeeeen. Vann fra springen har ofte en del bakterier i seg som man ikke ønsker å få i blodstrømmen, noe man får selv ved filtrering. Jeg bruker selv sterilt vann fra b.braun, men leste idag om at man helst skal unngå å bruke det under injeksjon. Har dere tips til hva jeg kan bruke som væske? Tenker selv sterilt vann, saltvann eller injeksjonsvæske. Den siste er reseptbelagt, er det noen lavterskeltilbud som tilbyr noen av dem? Vært på feltsykeplein og chemfriendly, dem tilbyr ikke noen type væske til injeksjon.

Mitt andre spørsmål er ift bivirkning/ettervirkning fra injeksjon av fart/speed. Jeg har injisert dette i ca 6 måneder, før dette sniffet/droppet/shotet jeg det siden slutten av 2019. Jeg har nå dem siste måneden vært av og på syk, forkjølet, ikke feber. Har hostet og harket av og på, det har vært både tørrhoste og slim hoste. Har hostet opp en del gult slim, seigt hvit slim og masse spytt. Vet at gult slim kan være tegn på infeksjon, men fra farten/måten jeg injiserer/sykdom? Hvordan eller hvem kan jeg henvende meg til (lavterskeltilbud) for å finne ut av det/få behandling. Er ikkje ett alternativ å dra til fastlege.

Ett siste spørsmål er om dere har oversikt over de forskjellige lavterskeltilbudet som gir ut gratis brukerutstyr spesifikt i Agder og hvilket utstyr de gir ut? Vet du om noen lavterskeltilbud i Norge som gir ut wheelfilter? Og hvilken spesifikke behandlinger Feltsykepleien gir? Ser dem gir sårstell, men hvilken type? Hjelper dem bare ift abcess og drenering eller også om for eks en bruker har falt/skadet seg selv osv? Ser at flere slike tjenester gir lett helsehjelp: div vaksiner, crp, test av kjønnssykdommer, men hva spesifikt hjelper Feltsykepleien med?

kvinne/jente |
20 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Vi ønsker deg en fin dag og en utrolig fin framtid tilbake!

Noen av spørsmålene dine kan vi prøve å svare på – andre spørsmål bør kanskje besvares av andre enn oss. Vi skal uansett forsøke å svare etter beste evne.

Når det gjelder spørsmål om injeksjonsvæske, er det riktig at væsken bør være mest mulig steril. Væsken må være filtrert og fullstendig oppløst. At sterilt vann (som du bruker) ikke skal være tilstrekkelig bra nok, er ærlig talt nytt for oss. Utover det er vi dessverre ikke kjent med noen lavterskeltjenester som tilbyr å gi ut injeksjonsvæske, sannsynligvis nettopp fordi dette er reseptbelagt.

Når det gjelder mulige bivirkninger av injeksjon spesifikt, kan vi si at injeksjon innebærer en forhøyet risiko sammenlignet med andre inntaksformer. For eksempel er infeksjoner, overdose, avhengighet, blodpropp og smitte (ved bruk av urent utstyr) noe som i større grad forbindes med injeksjon enn med andre inntaksformer. Når det gjelder symptomene du nevner bør dette helst utredes av helsepersonell, som kan gjøre en mer grundig og kvalifisert vurdering. Dersom fastlegen ikke er aktuelt for deg, er Feltsykepleien Kristiansand kanskje et godt alternativ. Eventuelt kan du også vurdere legevakten.

På spørsmål om konkret hva Feltpleien kan bidra med, viser vi til lenken nevnt over. Om du har ytterligere spørsmål, er det kanskje best å rette disse til Feltpleien direkte.

Se gjerne også vår brosjyre om amfetamin. For generell skadereduksjon, se også dette heftet ( Generelle skadereduksjonsteknikker fra side 22, soesifikke råd amfetamin fra side 29).

Håper dette var til hjelp!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.