Palexia vs Palexia depot – inntaksmåter

Hei. Jeg har tidligere fått/brukt Palexia tabletter, 50mg. Da bruker jeg å ta 5 x 50mg..
Men nå er det tomt for denne, så nå fikk jeg Palexia depot 50mg istedetfor. Så jeg lurer på at siden det er samme styrke på de, kan jeg da bare dele/knuse depot tablettene, for å få hurtigere virkning? Blir jo uansett 250mg..?

mann/gutt |
30 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Legemidler som er foreskrevet av lege skal tas slik legen har sagt.

I tillegg er det viktig at depotmedisiner svelges hele.

Felleskatalogen skriver: «Tas med eller uten mat. Skal svelges hele, og ikke deles eller tygges, for å sikre at depotmekanismen beholdes. Bør tas med tilstrekkelig væske.» (Vår utheving.)

Her kan du lese mer på Felleskatalogen.
Har du flere spørsmål anbefaler vi rette dem til legen som har foreskrevet medisinene.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

Vi har tekniske problemer med spørsmålstjenesten. Spørsmål sendt inn etter 29.04 kan ha blitt borte, og vi ber deg sende inn på nytt. Vi beklager ulempen, og jobber med å rette feilen snarest. 

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen!