Spørsmål om PEth

Hei
Spørsmål om peth.
Jeg må avlegge peth test, har ikke et rus problem men hatt noen fuktige kvelder i det siste. Holder meg som regel til alkohol i helgen. Kunn snakk om 1-2 enheter utenom hvis det er noe spesielt. Skal avlegge test 3 uker etter siste drink, var ikke klar over at jeg skulle ta testen så avholdet er ikke planlagt, bare vært sliten med mye jobb. Legen min sa at denne testen kan være veldig misvisende og skummel. Er derfor veldig stresset for resultatet. Ser jo at tallene skal gå nedover men hvor høy test kan man avlegge med veldig høyt forbruk? Veit at over 0,30 er forenlig med skadelig, men hvor høyt over går denne testen? Altså hvor høy kan testen min ha vært for 3 uker siden? Veit det ikke finnes eksakte svar

kvinne/jente |
39 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Slik vi leser det, har du ikke drukket på 3 uker, og du skal nå ta en test. Så når du skriver «Hvor høy kan testen min ha vært for 3 uker siden?», tolker vi det som et spørsmål om hvor høy verdi du ville hatt, dersom du hadde testet for 3 uker siden.

Vi svarer ut fra dette. Hvis vi har misforstått, ta gjerne kontakt igjen.

Det er ikke mulig å beregne PEth-verdier ut fra inntatt mengde. PEth-verdiene sier noe om det samlede inntaket de siste 2-4 ukene.

PEth-verdiene halveres i løpet av ca en uke (for noen tar det mer tid). Her er et eksempel (utgangsverdien 0,8 er her vilkårlig valgt): Hvis du har 0,8 i PEth, vil verdiene være omtrent 0,4 etter ei uke, 0,2 etter to uker, osv. Dette er anslag og variasjonene er store. De fleste har PEth-verdier ned mot null etter 4 uker edru.

Les mer om PEth i denne utfyllende artikkelen fra St. Olav hospital.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.