Er det lov å bestille doksylamin fra et apotek i Frankrike?

Hei! Jeg har prøvd Donormyl (Doksylamin) gjennom en bekjent for søvnvansker. Det selges over disken i Frankrike, og har god effekt for meg når jeg strever med å sove. Er det lov å bestille dette fra et apotek i Frankrike?Jeg finner ikke Doksylamin på narkotikslista, bestiller selvsagt kun til eget bruk, og Frankrike er med i EØS. Hva risikerer jeg eventuelt hvis det likevel ikke er lov? På forhånd takk for svar.

kvinne/jente |
49 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Nei, postforsendelser med legemidler (både reseptpliktige og reseptfrie) fra utlandet er ikke tillatt og kan bli stoppet i tollkontroll. Dette er brudd på legemiddelloven og straffes vanligvis med beslag og en bot.

Du kan lese mer om dette på legemiddelverket sine sider om privatimport av medisiner.

For øvrig kan vi også nevne at doksylamin kan skrives ut av leger i Norge, da i form av Zonat.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.