Broren min på 17 år har begynt å misbruke sin egen ADHD medisin

Broren min på 17 har begynt å misbruke sin egen adhd medisin, han går på Ritalin og tar mer enn det han skal. Foreldrene mine vet ikke, jeg er den eneste.

kvinne/jente |
15 år |
Oslo

  Rusinfo svarer:

Dette høres leit og vanskelig ut. Vi forstår at det kan være vanskelig å ta dette opp med broren din og foreldrene dine. Vi vil allikevel anbefale deg å snakke med en voksen. Dette kan være foreldrene dine, andre i familien eller helsetjenester for ungdom.

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud som finnes i de aller fleste kommuner i Norge. Her kan du snakke med noen om de bekymringene du har. På helsestasjonen møter du ofte helsesykepleier eller lege, men det kan også være psykologer, sosionomer eller andre yrkesgrupper. De som jobber der har taushetsplikt. For å finne din nærmeste helsestasjon for ungdom kan du gå inn på nettsiden til kommunen du bor i.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.