Jeg blir fyllesyk dagen etter av veldig lite alkohol.

Jeg blir fyllesyk dagen etter av veldig lite alkohol. Det kan være ett glass rødvin eller en halvliter øl og dagen derpå er ødelagt. Da føler jeg meg skikkelig fyllesyk som om jeg har vært på en ordentlig fyllekule. Dersom jeg prøver å drikke mer på en kveld så stopper det av seg selv etter tre enheter. Da blir jeg uvel der og da. Kaster ikke opp, men blir kvalm, svimmel, uggen og uvel. Hva kan dette være? Jeg er 34 år og har drukket mye før uten å ha noen problemer. Men etter jeg fikk barn for 5 år siden så har det av naturlige årsaker blitt mye mindre alkohol. Skjønner at noe kan komme med alderen og mindre «trening på å drikke», men det er så kjedelig å ikke kunne drikke en enhet til en bedre middag uten å bli skikkelig fyllesyk. Hva kan jeg gjøre? Jeg bruker ingen medisiner for øyeblikket.

kvinne/jente |
34 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Hvordan du reagerer på alkohol kommer an på mange faktorer. Naturligvis mengde og alkoholprosent, men også kroppssammensetning, dagsform, søvn, matinntak, stress osv. Det kan altså hende livet ditt samla sett er litt annerledes nå enn da du tålte mer alkohol.

Vi er likevel enige i at det å bli veldig fyllesyk av en enhet er utenfor normalen. Dersom dette er plagsomt for deg kan vi anbefale å ta en prat med legen din om det, for å se om dere kan komme noe nærmere et svar.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.