Hva kan jeg gjøre om jeg vil bruke Elvanse i stedet for amfetamin?

Hei, jeg er en mann på 46år, jeg startet ungdomstiden min som en som er glad i en fest, og jeg har prøvd nesten alt som er av rusmidler, men har holdt meg unna sprøyter og tunge stoffer, jeg har fungert bra i arbeidslivet da dette har fårgått på fritiden, jeg sluttet med alt utenom amfetamin for 10år siden, og har ikke rørt alkohol engang. Jeg doserer amphetaminen i kapsler på 20-30mg i hver kapsel og tar en om morgenen etter frokost sammen med en bråta vitamin tilskudd (omega3, ginseng, multivitamin og noe som skal hjelpe testosteron produksjonen i kroppen) drar så på jobb, og tar en til før jeg er ferdig på jobb, så en etter middag, døgn rytmen min er normal og kroppen fungerer normalt, etter att jeg ble avholds og begynte med amphetamin hver dag har livet mitt tatt seg opp, jeg finner motivasjon for husarbeid hjelpe min datter med lekser, jeg driver å tar ett fagbrev til, samt studerer for elektro ingeniør på fritiden, jeg har prøv å slutte pga økonomi, men da slutter jeg også med det gode livet og finner ikke noe motivasjon, holde på å miste jobben pga latskap. min datter er diagstonert for adhd, og hun har prøvd elavanse over en liten periode, men ble dårlig av disse, så hun tar ingen ting nå, disse kapslene i 40mg har ligget ett år i skapet, da min dealer er forsvunnet, har jeg ett problem, jeg har prøv disse nå i 3 dager, og funnet ut att disse er bedre, føler meg litt lettere til sins en med amphetaminen, så da lurer jeg på hva kan jeg gjøre hvis jeg heller vil ta denne medisinen istedet, går jeg til legen vil vell barneværnet kobles inn og jeg mister lappen, noe som igjen kan føre til att jeg mister jobben. Trenger råd.

mann/gutt |
46 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvis det er sånn at du ønsker å begynne med å bruke lisdeksamfetamin/Elvanse regelmessig, kan det være verdt et forsøk å snakke med legen om dette. I så fall bør du nok unngå å nevne din historikk med amfetamin og Elvanse, om du er bekymret for førerkort og barnevern. Det er i prinsippet mulig for deg å få utskrevet Elvanse (eller en annen ADHD-medisin) på resept dersom du gjennomfører en ADHD-utredning, og denne resulterer i en ADHD-diagnose. Om du får Elvanse på resept vil du i prinsippet kunne beholde førerkortet, så sant legen mener du oppfyller helsekravene for øvrig.

Alternativet er vel strengt tatt å anskaffe Elvanse illegalt. Dette håper vi at du lar være.

Men, når det er sagt – selv om du opplever en generell bedring i livskvalitet når du bruker amfetamin eller Elvanse, så er det likevel noen ting vi reagerer på her – ting som føles unaturlig å ikke si noe om. Da tenker vi først og fremst på din rolle som omsorgsperson, samtidig som du bruker amfetamin (og Elvanse) illegalt. Du opplever kanskje at bruken din ikke har noen negative følger for datteren din overhodet – og kanskje har du rett i det. Kanskje. Likevel er dette to verdener som egentlig ikke hører sammen. Du sier jo selv at barnevernet kunne blitt koblet inn, dersom legen visste om dette – og det er jo ikke helt uten grunn. Dette er noe vi tenker du bør ta veldig alvorlig.

En annen ting er, sånn vi forstår deg, at du kjører bil selv om du har tatt amfetamin. Også dette er to verdener som ikke hører sammen.

For øvrig er det helt vanlig å føle seg slapp og nedstemt når du kutter ut amfetamin etter en periode med bruk. Men i de fleste tilfeller vil dette være forbigående etter en stund.

Du kan lese mer på våre faktasider om amfetamin og deksamfetamin. Om du er interessert, kan vi også tipse om vår guide Hjelp til å slutte med amfetamin.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.