Eg lurer på kor farlig det e og innta 12g Paracet?

Hei
Eg lurer på kor farlig det e og innta 12g Paracet, hvis du får motgift overlever man da. Hvis du får motgift innen 8 timer? Eg har tatt intox tidligere med det. Men lurer på om du kan dø selv om du får motgift i tide

Hilsen jente 15 Rogaland

kvinne/jente |
15 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi på RUSinfo er ikke helsepersonell, og kan derfor ikke gi konkrete råd når det kommer til bruk av medisiner.

Det vi kan si er at 12 gram Paracet er veldig mye, og det er over toksisk dose. Det er sannsynlig at du får helseskader hvis du inntar en så stor mengde paracetamol. Det kan være at du får skader på indre organer, og det kan også være at det blir svært smertefullt for deg. Hvor vidt mengden er høy nok til at du kan dø av det kan vi ikke si noen om – både fordi det er vanskelig å vite sikkert og fordi dette er en type brukerveiledning vi ikke har anledning til å gi. Men som du selv er inne på, er sjansene for at det skal gå så bra som mulig best hvis du får motgift mindre enn åtte timer etter at du har inntatt så mye Paracet.

Hvis du noen gang tar så mye Paracet igjen, anbefaler vi at du umiddelbart ringer nødnummer 113 eller legevakt på 116 117. Du kan også kontakte Giftinformasjonen på telefon 22 59 13 00 – der har de helsepersonell.

Vi anbefaler deg også å snakke med noen om at du ønsker å ta så mye Paracet. Vi vet ikke om du gjorde det forrige gang du tok veldig mye – det kan uansett være bra for deg å gjøre det igjen. Du må gjerne snakke med noen voksne hjemme om hvordan du har det, hvis det er en mulighet. Du kan også oppsøke helsesykepleier på skolen eller på en helsestasjon for ungdom – de er ofte veldig gode til å snakke med ungdom som kjenner at de ikke har det godt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.