Er det mulig å få Xanor på blå resept?

Jeg er en mann 42 år, har servere PTST.OG HAR 2500 KR I FASTE MEDISINER OG HAR DIAGNOSE,PTST SÅ ER DET MULIG FOR MG Å FÅ XANOR PÅ BLÅ RESEPT BESTALT DEM SELV I 17 ÅR SNART (anonymisert)

mann/gutt |
42 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Det er ikke vanlig at Xanor blir forskrevet som medisin over tid da det er et sterkt og svært vanedannende benzodiazepin som er vanskelig å avslutte bruken av.

Det kommer imidlertid kke helt tydelig frem om Xanor er medisiner du får forskrevet av lege eller om tablettene blir kjøpt på det illegale markedet.

Hva gjelder blå resept ser det dessverre ikke ut fra felleskatalogen som at dette er en mulighet, heller ikke av Statens Legemiddelverk. Du må derfor sannsynligvis fortsatt betale for medisinene dine selv, også med resept fra lege. Vi vil anbefale deg å ta opp dette med legen din.

Du kan lese mer om Xanor i Felleskatalogen her eller i Statens Legemiddelverk her. 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen