Oxycontin i et år døgndose på opptil 80 mg er nå trappet ned til 20 mg, er dette nok å trappe ned?

Hei jeg er en mann på 46 år har misbrukt oxycontin i et år. døgndose på opptil 80 mg er nå trappet ned til 20 mg i døgnet. har informert lege da jeg for tiden ikke har fastlege og vikar virket totalt uinntresert i å hjelpe meg så jeg har 4 40 mg tabeletter igjen som jeg kan klare å dele i 4 er dette nok å trappe ned på?
Sliter nå med kvalme skjelving å dårlig søvn
Har trappet ned fra 80 til 20 mg på 4 uker nå men er usikker på hva å hvordan jeg skal bruke de vil gjerne trappe ned så fort som mulig

mann/gutt |
44 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke helsepersonell og kan derfor ikke svare konkret på spørsmål om medisindosering og nedtrapping. Vi anbefaler at du tar opp dette med legen som foreskrev medisinen eller en annen lege. Det vi kan gi deg er en generell nedtrappingsplan i henhold til norsk legemiddelhåndbok. Se på den, og ta den ev med til legen.

Merk at Oxycontin er en opioidanalgetikum som kan gi abstinensreaksjoner når det trappes ned (som skjelving, kvalme og dårlig søvn) – særlig når det gjøres for fort. Ved rask nedtrapping kan reaksjonene bli mer intense. Hvis du er bekymret og foretrekker å dempe abstinensreaksjonene, bør du vurdere saktere nedtrapping enn det du skisserer i spørsmålet ditt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.