Hvilken del av hjernen blir påvirket av hallusinogene rusmidler?

Hei, jeg lurer på hvilken del av hjernen som blir påvirket av hallusinogene rusmidler! Hva kan skje med kroppen om stoffene påvirker akkurat den delen av hjernen?

mann/gutt |
16 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Hallusinogener påvirker hele sentralnervesystemet, men de fleste effektene oppstår på prefrontale cortex av hjernen. Dette området er koblet til persepsjon, humør, kognisjon og stress- og panikkreaksjoner. Derfor kan disse funksjonene bli berørt i løpet av hallusinogen påvirkning.

I tillegg påvirker hallusinogener hormonbalansen av serotonin – et hormon som regulerer humør, sosial atferd, appetitt og fordøyelse, søvn, hukommelse og seksuell funksjon. Derfor kan det også oppstå påvirkning på disse funksjonene.

Bruk av hallusinogener fører til endret bevissthetstilstand, hallusinasjoner,  forsterkede følelser og sanseinntrykk, og økt puls og hjerterytme. Det kan også gi eufori, kreative tanker, løsrivelse fra forestillinger om «jeg», frykt, panikk, angst, desorientering, kvalme, svimmelhet og magesmerter.

I tillegg kan du gjerne se på litt fakta om hallusinogener på vår nettside.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen