Hvordan rapporterer jeg reseptmisbruk og salg av medikamenter anonymt ?

Hvordan rapporterer jeg resept misbruk og salg av medikamenter anonymt ?

kvinne/jente |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvis du ønsker å rapportere noen i helsevesenet, kan klagen sendes til den enheten i helse- eller omsorgstjenesten du klager på (innklagede). Det kan være kommunen, sykehuset, fastlegen osv. Klagen sendes dit for at innklagede skal få mulighet til, på bakgrunn av dine innvendinger, å gjøre om sin opprinnelige avgjørelse. Her er mer om hvordan du går fram.

Hvis du ønsker å rapportere/melde en pasient/person som misbruker sine resepter, bør du også melde dette til den enheten i helse- eller omsorgstjenesten som skriver reseptene (det kan for eksempel være fastlegen eller andre).

Hvis du ønsker å melde fra om illegal omsetning av rusgivende legemidler, gå inn på politiet.no/tips og enkelt registrere tipset ditt der. Der har du også anledning til å legge ved bilder og andre filer. Du velger selv om du vil fylle ut informasjon om deg selv, eller om du ønsker å være anonym.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.