Hvor mye promille er 0.3397 mikromol? Rusmiddelet er kokain.

Hei, hvor mye promille er 0.3397 mikromol? Rusmiddelet er kokain. Jeg klarer ikke å skjønne tabellene på sykehuset sine nettsider.

mann/gutt |
18 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Vi går ut i fra det er Oslo universitetssykehus sine faktasider om rusmiddelgrenser i trafikken du refererer til når du sier «sykehuset sine nettsider».

Det er svært forståelig at du ikke skjønner hvordan du skal regne om 0,3397 mikromol kokain til promille. Det er fordi nettsidens tabell ikke oppgir så store tall når det kommer til konsentrasjon av kokain i blod. Det er med følgende begrunnelse:

*) Straffeutmålingsgrenser er ikke fastsatt fordi sammenhengen mellom stoffkonsentrasjonen i blodet og ulykkesrisiko/kjøreferdigheter er svært variabel, eller dårlig dokumentert.

Det høyeste tallet de oppgir er 0,080 mikromol kokain som tilsvarer straffbarhetsgrense 0.2 promille. Det du kan lese av dette med stor sikkerhet er at 0,3397 mikromol kokainkonsentrasjon i blodet er høyt over denne straffbarhetsgrensen, men vi kan dessverre ikke si akkurat hvor mye.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.