Kan man oppnå 2 i promille i løpet av en 20-30 minutter om man styrter nedpå sprit?

Kan man oppnå 2 i promille i løpet av en 20-30 minutter om man styrter nedpå sprit?

mann/gutt |
46 år |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Ja, det er i prinsippet fullt mulig å oppnå 2 i promille på såpass kort tid, sett at du får i deg store nok mengder alkohol i løpet av dette tidsrommet. Normalt tar det riktignok litt tid før alkoholen du drikker blir fullstendig absorbert i blodet, men ettersom brennevin har en forholdsvis høy alkoholprosent i forhold til mengden væske, kan promillen stige raskt. Dette gjelder særlig også om du drikker på tom (eller tilnærmet tom) mage.

Merk at en såpass rask promillestigning kan være svært risikabelt, og øker f.eks. risikoen for akutt alkoholforgiftning. Sånn sett vil vi helst oppfordre deg til å holde deg til en mindre mengde alkohol, og/eller et lengre tidsrom å innta alkoholen på.

Det kan kanskje være interessant for deg å fylle inn ulike data i en promillekalkulator, hvor du vil få et omtrentlig anslag på hvor høy promille du får etter ulike typer inntak av alkohol. Merk at denne kalkulatoren krever at du fyller inn minimum én time som drikkeperiode – men utregningen viser trinn for trinn per halvtime.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.