Hvordan slutte med kokain?

Hei!
Jeg vil gjerne slutte med å ta kokain på fylla, blir så ekstremt dårlig dagen derpå. Men absolutt alle gjør det ute på byen, og di fleste av kompisene min gjør det. Hva burde jeg gjør? Skifte miljø? Slutte å gå ut med kompisene mine?

mann/gutt |
28 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det finnes ikke noe fasitsvar på hva som er best for deg å gjøre, det kommer an på hva du selv tror vil fungere best for deg. Det er ikke uvanlig at alkoholrus fører til kokainbruk – svært mange forteller om liknende problem. De fleste som klarer å kutte denne uvanen planlegger godt i forkant, de setter seg ned og tenker over hvorfor de vil slutte, i hvilke situasjoner det kan bli vanskelig og hvordan de skal håndtere eller eventuelt unngå de situasjonene.

Noen kommer frem til at det beste er å ta en pause fra utelivet og heller søke andre aktiviteter, noen drar ut med andre venner og noen snakker med vennene sine om at de vil slutte med kokain og ber dem om støtte. Det finnes mange mulige løsninger og du må finne den du tenker passer best for deg. Du kan kanskje få input på siden «Hjelp til å slutte med kokain«.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.