Kan jeg miste jobben som helsefagarbeider?

Hei,

kan man miste jobben hvis man er helsefagarbeider på sykehjem, men avhengig av beroligende piller for å sove om natten, og forteller om dette til fastlege? Jeg vil gjerne ha hjelp for pille-avhengighet, men er redd for å gå til fastlegen og fortelle om det fordi jeg frykter at fastlegen vil ha meldeplikt/avvergingsplikt.

kvinne/jente |
25 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Det fremgår av helsepersonelloven § 8 at helsepersonell ikke skal være påvirket av alkohol eller andre rusmidler i arbeidstiden, og at slike midler heller ikke skal inntas de siste åtte timer før arbeidstiden begynner. Ved mistanke om brudd på denne bestemmelsen, kan fastlegen din melde ifra om dette.

Vi håper uansett at du vil oppsøke hjelp, selv om vi har forståelse for at du er bekymret for dette. Du er velkommen til å snakke med oss om dette på chat eller telefon helt anonymt!

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.