Om jeg drikker fire halvlitere øl, vil det være påviselig på PEth-test etter fire uker?

Jeg går jevnlig og frivillig til PEth-test. Drikker jeg fire halvlitere øl dagen etter test, vil det være påviselig etter fire uker. 181 høy og 99 kilo. Tidligere tett drikking ha medført verdier fra 0,15-0,300

mann/gutt |
53 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dersom du drikker fire halvlitere øl, og det går fire uker til neste test, har vi veldig vanskelig for å tro at dette skal kunne gi noen forhøyet PEth-verdi når du tar testen. Det er riktignok individuelle variasjoner i hvor høy PEth-verdi man får etter alkoholbruk, men her er det snakk om en forholdsvis liten mengde alkohol, og et forholdsvis langt tidsrom, at det neppe vil gi noe betydelig utslag. Men vi er forsiktige med å gi noen garantier.

Du kan lese mer om PEth-prøver på hjemmesidene til Fürst Medisinsk Laboratorium og St. Olavs Hospital (avdeling for klinisk farmakologi). Se gjerne også vår egen artikkel om påvisning av alkohol.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.