Vil slutte med Nobligan Retard, kan det være farlig å slutte sånn plutselig?

Hei.
Har brukt Nobligan Retard 100 mg fast i ca 6 mnd. 1 tablett morgen og 1 tablett kveld. Av og til har jeg tatt begge tablettene til kvelden, men aldri mer enn 2 tabletter i døgnet. Vil slutte med disse tablettene, og har ikke tatt de de to siste døgn nå. Men føler meg ikke helt bra nå, så lurte på om det kan være farlig å slutte sånn plutselig og om jeg heller skal ta 1 tablett.

kvinne/jente |
56 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Det er som regel ikke farlig å slutte brått med denne typen medisiner, men det kan helt klart gi deg ganske ubehagelige abstinenser. Sannsynligvis er det nettopp dette du opplever nå. Den beste måten å begrense dette på, er ved å trappe ned medisinen gradvis. Men konkret hvordan du skal trappe ned, og hvor lang tid du bør bruke på dette, blir du egentlig nødt til å ta opp med legen som har skrevet ut medisinen.

Nå har du riktignok vært uten medisin noen dager, og du kan vurdere om du evt. bare vil «stå i det» så lenge det varer. Ofte er det snakk om bare noen døgn, toppen en uke, før de verste plagene gradvis er overstått.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.