Er det vanlig at adhd piller gir en annen effekt på noen som ikke har adhd?

Hei, jeg tok to Concerta 50mg fordi jeg tenkte egt at de skulle roe meg ned siden det stod at de var for uro. Men jeg har egentlig bare vært enda mer urolig, og har hatt puls på 90-100 i hele dag selvom når jeg ikke gjør noe anstrengende. Og den angstfølelsen jeg hadde før jeg tok pillene har bare blitt sterkere. Jeg vet at jeg ikke burde ta piller som ikke er på resept til meg selv, men jeg var bare så engstelig og urolig at jeg kasta opp og ikke fikk puste så jeg tenkte at det kanskje kunne hjelpe. Siden cipralex hjelper ikke og jeg får nok ikke Sobril el noe siden tanta mi er avhengig og jeg har allerede problemer med avhengighet av smertestillende. Så er det vanlig at adhd piller gir en annen effekt på noen som ikke har adhd? Er det jeg følte normalt eller er det bare jeg ser det for meg?
Takk på forhånd:)

kvinne/jente |
19 år |
viken

  Rusinfo svarer:

ADHD-medisiner (som f.eks. Concerta) kan ganske riktig virke beroligende – dersom du har ADHD. Om du ikke har ADHD vil du oppleve motsatt effekt, altså å bli mer energisk og gira. Det vil si, uansett om du har ADHD eller ikke vil medisinen virke fysisk oppkvikkende (f.eks. i form av økt puls), men en bruker med ADHD vil typisk oppleve at medisinen bidrar til å kunne samle tankene bedre, og opprettholde fokus – noe som da vil kunne oppleves som beroligende.

Om du sliter med uro og ikke har ADHD, er sånn sett ikke ADHD-medisin en naturlig løsning for deg. Og som du jo sier selv, bør du unngå å bruke medisiner som ikke er dine – av mange ulike grunner. Da er det bedre å fortsette oppfølging med legen din direkte, slik at dere forhåpentligvis sammen kan komme fram til en ordning som fungerer for deg, hvor du kan få tilrettelagt og korrekt oppfølging tilpasset deg og dine behov.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.