Hei, jeg har blitt stoppet av politiet

Hei, jeg har blitt stoppet av politiet. Jeg har lovlig dose av tramadol jeg får av legen å dette har jeg muntlig fått beskjed av legen at jeg kan kjøre på. Det dumme er at jeg hadde tatt oxy for tannverk som ikke er utskrevet av lege. Jeg tok ca 1/4 av en 60mg. De tok blodprøve. Vil blodprøven slå ut på opiater? Å vil den i såfall gå i dybden på hvilke opiater? Altså både tramadol og oxy når det er samme virkemiddel bare oxy er sterkere? De beslagla ikke førerkortet da jeg bestod juristen bestemte det.

mann/gutt |
54 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Hvis du vil lese om de generelle reglene for opioider, har vi en fin oversikt over det på våre sider.

Til dine konkrete spørsmål (uthevet):

Vil blodprøven slå ut på opiater? Ja, forutsatt at nivåene i blodet er over det som kalles «cut-off». Her forklarer vi hva cut-off betyr.

Å vil den i såfall gå i dybden på hvilke opiater? Det er naturlig å anta det når du blir stoppet og måtte avgi blodprøve. Vi vet jo ikke dette sikkert, men antar det. Et lite forbehold kan jo tas, også med tanke på at juristen sa det var greit du fikk beholde førerkortet. Du må nesten bare avvente svarene på prøven.

Altså både tramadol og oxy når det er samme virkemiddel bare oxy er sterkere? Det er uklart hva du mener her. Oksykodon er regnet som sterkere enn tramadol, ja. men de inneholder ulike virkestoffer. Tramadol (f.eks. Tramadol, Tramagetic og Nobligan) er ett virkestoff, oksykodon (Oxycontin, Oxynorm etc) er et annet.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.