Har trappet ned Zopiclone, opplever uro i kroppen

jeg har brukt zopiclone i 4 år hver natt, startet med 5 mg som etterhvert ble til 7,5 og 12 mg. Nå har jeg trappet ned til 5 mg. i løpet av en måned, samtidig med at jeg utviklet litt uro i kroppen som ko mermsmygende på ettermidagen.Er det pga nedtrappingen eller en bivirkning av lang bruk?
Får skikkelig angst i flere dager etter inntak av alkohol 6 enheter, er dette pga imovanen?

mann/gutt |
52 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Når det gjelder spørsmål om vanlig bruk av medisiner, samt hvordan disse bør trappes ned og hva du kan forvente, bør dette helst tas med legen som skriver dem ut. Men generelt kan vi jo si at uro eller rastløshet er en ganske vanlig abstinensreaksjon når du reduserer eller kutter Zopiclone (og lignende legemidler). Eventuelle abstinenser er alltid forbigående etter en viss tid. Dersom uroen derimot skulle vedvare i lengre tid, kan det tenkes at dette skyldes andre årsaker enn bruk og nedtrapping av Zopiclone.

Det er for øvrig heller ikke uvanlig at noen opplever angst i ettertid av alkoholbruk, men det er ikke like vanlig at dette varer i flere dager. Det at du i utgangspunktet opplever mer uro enn vanlig for tiden, kan nok ha en sammenheng sånn sett. Men forhåpentligvis vil det altså bare være et spørsmål om tid før dette blir bedre.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.