Er nikotin et rusmiddel

Er nikotin betegnet som et rusmiddel?Å har sykehusene lov til å gjennomføre en nikotintest før opperasjon

kvinne/jente |
48 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Det er litt både og når det gjelder om nikotin regnes som et rusmiddel. Noen vil si ja, det er et (stimulerende) rusmiddel, se feks. liste over rusmidler i SML. På den annen side, nikotin er ikke et stoff man blir direkte ruset av. Det er feks. lov å kjøre bil med snus i munnen eller mens man røyker. På den måten er ikke nikotin et rusmiddel slik feks alkohol er. Og hvis man tar en vanlig rustest så vil ikke nikotin slå ut på den.

Vi vet ikke om det hender at sykehus nikotintester før operasjoner, men dersom du blir spurt er det lurt å være ærlig. Årsaken til at de spør har kanskje betydning for sikkerhet under inngrepet. Sykehuset kan ikke tvinge deg til å avgi test, men dersom de er usikre på risiko ved operasjon kan de muligens velge å utsette operasjon.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen