20 eller 30 mg Valium – hvor mange dager må en vente til en kan kjøre igjen?

Hei.
Forstått det som om 10 mg valium er maks grense på inntak til dagen i forhold til bilkjøring. Men om en tar feks 20 eller 30 mg en dag, hvor mange dager må en vente til en kan kjøre igjen? Skjønne uansett ikke neste dag, men kan en to dager etter? (Mener når en har lovlig resept)

kvinne/jente |
30 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Da bør du vente til verdiene er så lave at de er forenlige med et inntak på 10 mg. Hvor lang tid dette tar, er veldig individuelt. Men diazepam (Valium etc.) har ganske lang halveringstid og påvisningstid i blodet. Du bør derfor vente 4-5 dager for å være mer eller mindre trygg.

Du finner en fyldig oversikt over reglene i vår artikkel om bilkjøring og benzodiazepiner.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.