Hvordan få hjelp til å slutte med Xanor?

Jeg er mann på 25 år. Jeg har rust meg på forskjellige rusmidler ganske jevnlig siden jeg var 15 år. Jeg har brukt amfetamin, kokain, hasj, alkohol og benzo. Det siste året så har jeg brukt mye benzo (xanorer) noe jeg ikke har brukt så veldig mye av før. Jeg sliter voldsomt med å slutte, og lurer på hvordan jeg skal klare å slutte på xanorer hovedsaklig, men jeg bruker jo andre rusmidler med jevne mellomrom også. Hvordan skal jeg gå frem for å få hjelp med dette?

mann/gutt |
25 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Xanor (og andre benzodiazepiner) kan være sterkt vanedannende, og kan sånn sett også være krevende å slutte med. Den beste fremgangsmåten i de aller fleste tilfeller er langsom og gradvis nedtrapping over tid, da dette vil bidra til å redusere graden av abstinensplager. Noen er i stand til å gjennomføre dette helt på egenhånd, men dette vil selvsagt kreve en god del disiplin og planlegging fra din side.

Men, du spør jo om hvordan du kan gå frem for å få hjelp, og det å få hjelp er noe som kan gjøre prosessen betydelig mer overkommelig for deg. For å få hjelp til nedtrapping, anbefaler vi at du kontakter din fastlege. Legen kan enten hjelpe deg direkte, eller henvise deg til en spesialist eller klinikk ved behov. Om du også ønsker hjelp med å kutte ned eller ut på bruken av de øvrige rusmidlene, er dette veien å gå der også.

Du er velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat om du vil snakke nærmere om dette. Se gjerne også vår guide Hjelp til å slutte med benzodiazepiner for ytterligere tips og råd.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.